'In Colonial' Restaurant Chinese Muslim Dim Sum Paling Sedap! Di The Intermark KL

Antara Media dan Blogger yang hadir di In Colonial Restaurant Chinese Muslim di The Intermark ketika Food Review bersama Chef Syamsul dan Dato’ Syed.

Kuala Lumpur, 21 April 2022 – Blogger dijemput In Colonial Restaurant bagi mencuba menu-menu baru keluaran mereka sempena memperkenalkan kembali restauran mereka kepada masyarakat sekeliling.

Selamat datang di atas kapal Restoran InColonial kami.

Kami berhasrat untuk memberi anda, pelanggan kami, pengalaman makan yang tidak dapat dilupakan apabila anda datang dan menjamu selera bersama kami di Restoran InColonial kami.


Kami sangat menekankan konsep santapan mewah di mana pelanggan kami akan disajikan dengan suasana yang menyenangkan dan betul, perasaan nostalgia makan semasa era Kolonial, ditambah dengan masakan Cina terbaik di Malaysia.


In Colonial Restaurant yang beroperasi di Intermark Mall Kuala Lumpur ini dulunya dimiliki oleh pengusaha berbangsa cina, kini bertukar tuan apabila diambil alih oleh pengusaha Melayu Singapura bernama Kapten Jaffar yang merupakan seoarang juruterbang senior yang cukup berpengalaman. Beliau sehingga kini masih berkhidmat sebagai juruterbang bersama Singapore Airlines.

Kapten Jaffar dan isteri Puan Latifah

Misi kami hanya akan tercapai apabila semua pelanggan kami selepas makan bersama kami akan mempunyai perasaan yang berlarutan dan kerinduan untuk kembali mendapatkan lebih banyak makanan hebat kami, layanan mesra kami dan detik-detik makan yang indah di restoran kami.

(Atas Kiri) Kaya Pao, (Atas Kanan) BBQ Chicken with Cheese Pao (Bawah Kiri) BBQ Chicken Pao & (Bawah Kanan) Custard Pao).

(Kiri) Chicken Siew Ma & (Kanan) Har Gao.

(Atas) Squid, (Tengah) Chicken Feet & (Bawah) Beef Tripe.

(Kiri) Fuchok Prawn Roll & (Kanan) Spring Roll Chicken and Prawn.

(Kiri) Kuey Tiau with Beef HK Style & (Kanan) Crispy Yee Mee with Seafood.

(Kiri) Porridge with Ginger & (Kanan) In Colonial Abalone Fried Rice.

(Atas) Panfried Lotus Pancake, (Tengah) 2 Jenis Chinese Tea & (Bawah) Pelbagai Minuman Di In Colonial.

Untuk memastikan pelanggan kami mendapat rasa terbaik dan paling tulen daripada banyak masakan Cina Halal popular yang kami tawarkan, kami berusaha untuk menggunakan hanya bahan-bahan yang paling segar dan paling sedap yang ada.

Ketika ditemuramah Blogger bersama Chef Syamsul di In Colonial Restaurant Chinese Muslim di The Intermark ketika Food Review.

Restoran yang boleh menempatkan 100 orang pelanggan dalam satu masa ini beroperasi dari jam 10 pagi ke jam 10 malam setiap hari termasuk Hari Minggu dengan menyediakan menu-menu popular mereka seperti Dimsum dan lain-lain.

In Colonial Restaurant Chinese Muslim di The Intermark ketika Food Review bersama Chef Syamsul dan Dato’ Syed.

Kami adalah milik orang Islam dan kami hanya menggunakan bahan-bahan Halal dan permohonan kami untuk pensijilan Halal tidak lama lagi akan membolehkan semua pelanggan bukan Cina & Muslim kami datang dan menikmati semua masakan Cina terbaik yang boleh ditawarkan oleh restoran kami tanpa sebarang tempahan atau kebimbangan.

Restoran In Colonial dan makan bersama kami. Kami akan berbesar hati untuk kami melayani anda dan menawarkan anda pengalaman bersantapan yang indah.


Nak Diskaun Tak? MegatzRevieW nak kongsikan kepada korang kalau datang ke restoran ini boleh dapat diskaun 10% untuk semua makanan. Korang guna sahaja promo kod "InCoMegat" ini semasa buat pembayaran nanti kat restoran. Akan dapat diskaun!

Video YouTube Review & Ketika Temubual Chef Syamsul dari InColonial Chinese Muslim Restaurant di The Intermark Kuala Lumpur.

Setiap hari dari 10.30 pagi hingga 5.00 petang Setiap hari

Untuk Booking dan pertanyaan boleh hubungi :-
Tel : +6012-784 9033
        +603-2162 9033

In Colonial Restaurant
Lot G13, The Intermark, 348 Jalan Tun Razak 50400 Kuala Lumpur
Tel : +6012 7849033

Post a Comment

0 Comments