Review: Samsung Galaxy A22 4G - Telefon Pintar Kuad Kamera Bajet Next Level!


Ulasan kali ini, Kelebihan dan Kekurangan Samsung Galaxy A22 - Selama lebih dari setengah dekad, telefon pintar Samsung telah dikenali sebagai syarikat rendering skrin terbaik. Telefon pintar Samsung Galaxy A22 adalah contoh yang sangat baik dalam hal ini. kerana ia mempunyai kesan visual yang kurang semasa anda mendapat varian diantara 4G dan 5G.

Di barisan terakhir Samsung Galaxy A22, anda akan mempunyai dua telefon pintar jarak jauh yang menarik. satu mempunyai sambungan 5G dengan ciri-ciri halus, sementara yang lain mempunyai spesifikasi pek nilai dengan sambungan 4G. Jadi mari mulakan ulasan terperinci Samsung Galaxy A22 5g / 4g dan ketahui mana yang patut dibeli.

Jika ini yang anda fikirkan kadang-kadang dan mencari telefon pintar jarak jauh tanpa sokongan untuk standard komunikasi mudah alih terbaru, Samsung mempunyai tawaran untuk anda. Galaxy A22 4G lebih ringkas daripada versi 5Gnya, tetapi juga lebih perlahan dengan harga yang serupa. sama seperti anda hampir tidak dapat membayangkan hari ini bahawa pernah ada telefon pintar tanpa LTE.

Anda mungkin tidak dapat menemui banyak telefon pintar tanpa 5G dalam beberapa tahun. tetapi pada ketika ini, Samsung menggunakan pendekatan serampang dua mata, yang menawarkan beberapa telefon pintar jarak jauhnya dalam satu versi dengan 4G dan yang lain dengan 5G. dengan cara ini, mereka yang tidak memerlukan sambungan mudah alih yang pantas masih dapat menjimatkan wang, atau boleh?


TURUTAN :
1. Konfigurasi UI sistem didasarkan pada Android 11 terbaru, sementara penyesuaian dilakukan melalui One UI core 3.1.
2.  Mereka mempunyai teknologi kamera yang mengagumkan dan menyediakan kamera utama 48MP di samping 8MP untuk 5G dan kamera selfie 4MP 13MP.
3.  Untuk layar, anda mendapat panel kadar penyegaran 90Hz.
4.  Kedua-dua model mempunyai pengalaman berorientasikan prestasi kerana mereka mempunyai pemproses yang kuat di bawah tudung.
5.  Bateri ia sama dengan mendapatkan bateri 5000 mAh Li-Po dengan sokongan pengecasan pantas 15W

PAPARAN SKRIN MENARIK :
Sejak Samsung Galaxy A22 5G dan A22 4G melengkapkan pengimbas cap jari yang dipasang di sisi. Cap jari yang dipasang di sebelahnya tidak seburuk itu. Anda mendapat 6,6 inci di bawah panel TFT Full HD rata-rata pada Galaxy A22 5G, sementara A22 4G mempunyai panel HD AMOLED Super 6,4 inci. Syukurlah, kedua-duanya memberikan kadar penyegaran 90 Hz dan menggabungkan tetapan kecerahan yang lebih baik. 

Percubaan Permainan Konsol reDream Emulator (SEGA Dreamcast) Daytona USA (SEGA) Games ROM di Galaxy A22 4G

Percubaan Permainan MAMEdroid Arcade Emulator seperti Jackie Chan Fist of Fire (Kaneko), Super Street Fighter II (Capcom) dan Ultimate Mortal Kombat 3 (Midway) Games ROM di Galaxy A22 4G

Percubaan Permainan Konsol PPSSPP Emulator (Playstation Portable) God of War 'Chains of Olympus' (Ready at Dawn), Street Fighter Alpha 3 (Capcom) Games ROM di Galaxy A22 4G

RAM DAN MEMORI DALAMAN :
Lapisan perisian Android 11 menyediakan beberapa ciri dan pilihan penyesuaian yang halus, tetapi yang menjadikan ekosistem Android lebih istimewa ialah antara muka One UI core 3.1. Dengan antara muka ini, anda dapat menggunakan penyesuaian yang berat dan tidak akan melihat pemberitahuan bloatware atau iklan. Secara ringkas, penggunaan harian anda tidak akan rumit.

Sebaliknya, telefon pintar A22 4G mempunyai chipset Mediatek Helio G80 12nm di bawah. Memastikan bahawa anda mempunyai pemahaman yang baik mengenai ciri dan fungsi fesyen. Juga, permainan dan multitasking terasa lancar, berkat kadar penyegaran 90Hz. Sebagai tambahan kepada faktor pemprosesan, anda boleh memilih telefon dalam varian storan yang berbeza. Boleh pergi lebih jauh dengan 6GB RAM dan storan dalaman 128 GB. Mengejutkan, anda mendapat slot SIM storan sekunder khusus untuk mendorong sempadan simpanan. secara keseluruhan, ini adalah gambaran yang baik mengenai telefon konvensional jarak jauh.


KAMERA GALAXY A22 4G :
Terdapat Kamera Swafoto (Selfie) di bahagian depan yang terletak di takuk Infinity-U display yang menempatkan sensor 13MP. Di bahagian belakang, terdapat persediaan 4 kamera quad. Ini termasuk Kamera utama 48MP dengan lensa OIS, f/1.8;  Kamera Ultrawide 8MP dengan f/2.2 dan FoV 123 darjah; Makro 2MP, dan Sensor kedalaman 2MP.

Samsung Galaxy A22 hadir dengan penyediaan kamera quad seperti yang dikatakan. Sensor utama menangkap gambar berkualiti pada waktu siang.  saya mendapati semua tangkapan mengagumkan dan sensor mengekalkan banyak butiran, pengoptimuman warna tepat dan outputnya. Sensor utama tidak memerlukan masa untuk fokus pada objek. aia memproses warna kualiti gambar yang lebih baik. Anda boleh menggunakan Zoom digital 2X, 4X, dan sehingga 10X dengan Sensor Utama. Kerana Sensor Utama mempunyai OIS, anda boleh merakam video yang stabil pada maksimum 1080p @ 30fps tanpa masalah.

Hasil gambar Lensa Ultrawide 8MP dari Galaxy A22 4G

Hasil gambar Lensa Utama dari Galaxy A22 4G

Hasil gambar Lensa Zoom 10X dari Galaxy A22 4G

Dua kamera lain adalah Makro 2MP dan kedalaman 2MP yang berfungsi dengan cekap. Sensor kedalaman membantu dalam pengesanan tepi dalam Mod Potret dan memungkinkan pemisahan tepi dan menerapkan kesan Bokeh di latar belakang dan ia benar-benar kelihatan lebih baik. Snap gambar Ultrawide menangkap kawasan yang jauh lebih luas daripada Sensor Utama. Mengenai fotografi pada siang hari yang merupakan sesuatu yang Samsung mempunyai kelebihan berbanding yang lain.

Hasil gambar Lensa Ultrawide 8MP dari Galaxy A22 4G

Hasil gambar Lensa Utama dari Galaxy A22 4G

Hasil gambar Lensa 48MP dari Galaxy A22 4G

Fotografi cahaya rendah pada Galaxy A22 juga bagus. Samsung memberikan banyak perhatian di bahagian kamera dan ia juga menunjukkan contohnya bagus. Galaxy A22 menangkap butiran gambar yang sedikit lebih baik tidak mengecewakan.

PEMBESAR BUNYI KESAN DOLBY ATMOS :
Kualiti audio biasa-biasa saja, seperti yang anda jangkakan dari peranti Galaxy di segmen ini. Terdapat satu pembesar suara di bawah yang kuat sehingga dalam persekitaran yang bising. Terdapat sokongan Dolby Atmos untuk pemisahan stereo yang lebih baik daripada fon telinga dan audio Bluetooth, dan ia berfungsi dengan baik.

BATERI DAN LAIN-LAIN :
Anda mendapat bateri 5000 mAh Li-Po yang sangat baik, yang akan memberikan masa skrin yang kuat. Jadi, anda dapat menikmati menonton video dan menggunakan aktiviti sosial media anda tanpa masalah. Selain itu, anda boleh bermain permainan lite secara sulit tanpa perlu risau tentang hayat bateri. Dengan persediaan ini, anda dapat dengan mudah memasukkan 6 jam atau lebih ke dalam aktiviti harian.

Di samping itu, telefon pintar Samsung Galaxy A22 4G mempunyai blok pengecasan 15W. Dengan catatan yang sama, kedua-dua 4G dan 5G model mempunyai semua jenis sensor, selain menawarkan peminat penyambung 3.5mm kegemaran anda. Anda boleh membeli Galaxy A22 4G dengan harga RM899. Dengan itu, harga keseluruhan dapat mengikut spesifikasi juga.

Samsung Galaxy A22 4G kelebihan penggunaan Bluetooth bersama Galaxy Watch4 dan Galaxy Buds2 sangat Unik kualiti penggunaan.

KELEBIHAN DAN KEKURANGAN SAMSUNG GALAXY A22 4G:

KELEBIHAN
✓  Persediaan Kamera AI 48MP.
✓  Terdapat dalam pilihan varian 5G.
✓  Kesan Cap jari Sisi Reaksi pantas.
✓  Lebih banyak nits bersinar.
✓  Paparan AMOLED pada Galaxy A22 4G
✓  Slot sekunder kedua.
✓  Susun atur reka bentuk yang mengagumkan.
✓  Menyediakan penyambung bicu 3.5mm.
✓  Output bunyi yang baik.
✓  Paparan kadar penyegaran 90Hz.
✓  Hayat bateri yang panjang.
✓  Menyokong pengecasan pantas 15W.

KEKURANGAN
X  Perkakasan yang sangat kurang kuat.
X  Resolusi rakaman video yang lebih rendah.
X  Gyro-EIS tiada.
X  Tanpa perlindungan kaca gorila.
X  Tiada sokongan NFC.

KESIMPULAN :
Sukar untuk mengesyorkan bahawa keseluruhan ciri Peranti telefon pintar a22 4g bertindih. Tetapi jika anda mencari teknologi kamera yang lebih baik, anda mungkin lebih suka A22 4G. Namun, anda akan mendapat hasil kamera standard.

PENILAIAN :
7/10

[Mengenai Bahagian Galaxy A22 4G]

Berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tinjauan mendalam saya mengenai Samsung Galaxy A22 4G? Nantikan MegatzRevieW. Ulasan yang tidak lama lagi!

Post a Comment

0 Comments