Subang Parade Meraikan Musim Bola Sepak


Mengalu-alukan komuniti untuk musim bola sepak 2022

Kuala Lumpur, 24 November 2022 – Subang Parade, sebuah hartanah teras milik Hektar REIT, dengan sukacitanya mengumumkan permulaan Football Fever 2022 untuk meraikan Musim Bola Sepak pagi ini.

Bagi meraikan Musim Bola Sepak 2022, Subang Parade telah menyediakan pelbagai aktiviti mesra keluarga di zon legar pusat dari 26 November hingga 11 Disember, yang merangkumi Shoot For Glory, Persembahan Bola Sepak Gaya Bebas, Kelas Kemahiran Bola Sepak dan Pertandingan Futsal 3vs3 untuk kanak-kanak berumur 7-12 tahun.


Majlis pelancaran telah dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Subang Jaya YB Michelle Ng Mei Sze, Pengarah Eksekutif & Ketua Pegawai Korporat daripada Hektar Reit Puan Zarina Halim, dengan penghadirian pemain bola sepak profesional Malaysia Shivan Pillay.

Puan Zarina Halim berkata, “Ini merupakan peluang yang sangat baik untuk ahli keluarga datang beramai-ramai bersama-sama bermain permainan dan bergembira bersempena cuti sekolah yang baru bermula. Subang Parade adalah merupakan sebuah pusat beli-belah komuniti dan sejajar dengan fokus kami dari aspek sosial berkaitan alam sekitar, sosial dan tadbir urus (“ESG”).


Keutamaan kami adalah untuk memberikan pengalaman membeli belah dan mempromosikan aktiviti-aktiviti yang menggalakkan penglibatan kesejahteraan fizikal oleh komuniti. Ini selaras dengan komitmen pihak kami kepada Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu yang ketiga iaitu Kesihatan Baik dan Kesejahteraan (UNSDG 3).”

Shivan berkata, “Demam Bola Sepak ini adalah platform yang baik untuk mempromosikan sukan bola sepak bukan sahaja sebagai permainan tetapi sebagai sukan untuk kehidupan sihat di kalangan kanak-kanak.


Ia juga mengajar mereka persaingan sihat dan makna kerja berpasukan dan pada masa yang sama kemahiran dalam cara menendang bola, menghantar bola dan bermain sebagai satu pasukan.

Antara aktiviti yang menarik adalah cabaran “Shoot for Glory” di mana pembeli boleh memenangi hadiah lumayan dengan merembat bola ke sasaran. Hadiah-hadiah lumayan bernilai lebih RM10,000 yang disediakan adalah 70 inci LG 4k TV, Samsung S22,

Apple Watch SE dan 5 x hadiah saguhati. Sepanjang tempoh kempen, akan ada persembahan bola sepak gaya bebas, klinik bola sepak disediakan untuk kanak-kanak dan dewasa serta pertandingan timbang bola setiap hujung minggu dari 7pm – 9pm malam.


Aktiviti yang paling menarik adalah pertandingan Futsal 3 lawan 3 pada 10 dan 11 Disember 2022 yang diadakan di kawasan legar pusat beli-belah. Peraduan futsal ini dibuka kepada kanak-kanak dalam dua kumpulan umur – 7 hingga 9 dan 10 hingga 12.

Pertandingan tersebut telah menerima sambutan yang memberasangkan dan sekurang-kurangnya 24 pasukan akan bertanding untuk bagi setiap kategori umur. Semua aktiviti bola sepak yang dinyatakan di atas tertakluk kepada terma dan syarat.

###
TENTANG SUBANG PARADE
Subang Parade, yang pernah dikenali sebagai "pusat membeli-belah terpanjang di Asia Tenggara", merupakan pusat beli-belah 'serantau' pertama di Selangor apabila dibuka pada 1988. Subang Parade kekal rancak sejak itu. Ia kekal sebagai salah satu aset teras Hektar REIT, pusat beli-belah yang dominan dalam kawasan tadahannya, di tengah-tengah daerah komersial Subang Jaya, sebuah perbandaran 25 minit dari Kuala Lumpur.

Strategi penentududukan Subang Parade adalah tertumpu kepada kejiranan, dengan penekanan pada kawasan perdagangan utamanya yang menyediakan pusat itu dengan pangkalan pelanggan 'tawanan'. Daya tarikan pusat beli-belah itu terletak pada keupayaannya untuk memberikan nilai dan kemudahan kepada pembelinya.

MENGENAI AMANAH PELABURAN HARTANAH HEKTAR
Hektar Real Estate Investment Trust (“Hektar REIT”) ialah REIT tertumpu runcit tersenarai pertama di Malaysia. Objektif utama Hektar REIT adalah untuk menyediakan pemegang unit pendapatan dividen yang mampan dan untuk mencapai peningkatan modal jangka panjang REIT. Hektar REIT telah disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad pada 4 Disember 2006 dan kini memiliki 2 juta kaki persegi ruang runcit di 4 negeri dengan aset bernilai RM1.16 bilion pada 31 Disember 2021. Rakan kongsi strategik REIT ialah Frasers Centrepoint Trust, sebahagian daripada Frasers Property Ltd, beribu pejabat di Singapura. Hektar REIT diuruskan oleh Hektar Asset Management Sdn Bhd dan pengurus hartanah ialah Hektar Property Services Sdn Bhd. Portfolio hartanah komersial Hektar REIT termasuk Subang Parade di Subang Jaya, Selangor; Perarakan Mahkota di Melaka; Wetex Parade & Hotel Klasik di Muar, Johor; Dataran Tengah di Sungai Petani, Kedah; Kulim Central di Kulim, Kedah dan Segamat Central di Segamat, Johor. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.HektarREIT.com=====

#SubangParade #Pelancaram #FootballFever2022

Capture By: realme #realme6Pro #DareToLeap #realmeMalaysia

Post a Comment

0 Comments